Belangrijke update vanuit de Wedstrijdorganisatie van de Molenwedstrijd van Roeivereniging Weesp: Omdat er dit jaar al zover is geweest wat niet door kon gaan voor de jeugd en junioren hebben we besloten om dit jaar wél de Molenwedstrijd te organiseren, maar dan in aangepaste vorm. Zolang het verantwoord blijft en onder voorbehoud van aanpassing in de richtlijnen vanuit de overheid.

De Wedstrijdorganisatie is in contact met diverse betrokken instanties omtrent de organisatie van een veilige Molenwedstrijd. De exacte uitwerking zal komende dagen gepubliceerd worden op deze website.

Enkele uitgangspunten zijn: Regionaal en kleinschalig van opzet.

Al twintig jaar lang komen er vereniging vanuit het hele land naar onze wedstrijd. En daar zijn wij trots op, met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten om voor deze editie uitsluitend verenigingen uit te nodigen uit de directe omgeving. Inschrijving is uitsluitend op uitnodiging door Roeivereniging Weesp.

Er kunnen dit jaar maximaal 80 deelnemers meedoen. Op volgorde van inschrijving. Kom met zo-min-mogelijk begeleiding. Per 4 deelnemers kan er maximaal één begeleider mee komen, en deze moet ook geregistreerd zijn. (Publiek en overige toeschouwers kunnen natuurlijk wel op eigen verantwoordelijkheid in de openbare ruimte aanmoedigen langs de baan, maar helaas niet op het terrein van Roeivereniging Weesp)